dijous, 4 d’octubre del 2018

Descomposicions per a tots els gustos

Seguim practicant la descomposició numèrica amb les casetes de descomposició. Són un recurs tan obert i flexible com ho és en general el propi mètode ABN, ja que permet que cada xiquet/a vaja explorant les seues possibilitats i mostrant, no sols el domini de la numeració que té en eixe moment, sino també alguns trets del seu caràcter. Alguns es prenen cada activitat com un nou repte i tracten de buscar les descomposicions més complicades que són capaços de fer, altres prefereixen no arriscar-se a cometre errors i fan descomposicions senzilles amb les que es senten més segurs... També hi ha qui comença fent alguna "proesa" amb les primeres descomposicions i, quan es cansa de pensar tant, completa la caseta amb alguna més simple...
Us assegure que corregir aquestes activitats és com obrir una caixa de sorpreses on sempre trobes coses interessants. Però, el més gratificant és comprovar que, dins d'aquesta varietat, tots avancen al seu propi ritme, comprenent el que fan.


Amb descomposició unidireccional o bidireccional, amb decimals o sense decimals, arriscant o assegurant... dues descomposicions perfectes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada