divendres, 8 de febrer del 2019

Comparació de fraccions

Comparem fraccions de manera gràfica amb les barretes del mur de fraccions



Si les fraccions tenen el mateix denominador, només necessitarem una barreta (aquella que està dividida en el número de parts que indica el denominador).

Quan dues fraccions tenen el mateix denominador, és major la fracció que té més gran el numerador.
(Si tots els trossos són igual de grans, tindré més quantitat quan més trossos agafe).




 Si les fraccions tenen diferent denominador, necessitem les dues barretes que estan dividides en les parts que indiquen aquests denominadors.

Quan dues fraccions tenen el mateix numerador, és major la fracció que té més menut el denominador. (Agafem el mateix número de trossos però aquests seran més grans).



Si les fraccions tenen diferent numerador i diferent denominador també les podem comparar de manera gràfica utilitzant les barretes corresponents.
En alguns casos, els xiquets han sigut capaços de descobrir la relació abans de col·locar les barretes, aplicant els coneixements previs i fent ús de les equivalències:
Ells saben que 1/2 és la meitat. Si tinc la unitat partida en cinc parts, per a agafar la meitat necessitaria dues porcions i mitja. Per tant, ja sabem que 2/5 és menys de la meitat i, per tant, 2/5 < 1/2  o, vist en l'ordre de les barretes, 1/2 > 2/5.
Ja sabeu, eixes reflexions amb les que et deixen amb la boca oberta un dia si i l'altre també.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada