divendres, 20 de novembre del 2015

Suma de números de dues xifres amb símbols

Una vegada els xiquets i xiquetes són capaços de representar i reconeixer qualsevol quantitat de dues xifres i la seua descomposició amb els palets, passem a treballar aquestes representacions sobre el paper,
Amb aquesta finalitat, utilitzem una representació simbòlica simplificada, que els resulta molt fàcil de dibuixar i de comprendre.
Els diguem que, per a representar la desena més ràpidament, dibuixarem només la gometa que subjecta els palets (es a dir, un cercle) i les unitats les representarem amb un palet.

Després de practicar durant uns quants dies la numeració amb aquests símbols, hem començat a treballar la suma de la mateixa manera que ho feiem amb els palets reals: "dibuixem" les dues quantitats a sumar i comptem el total per a saber el resultat.
A la majoria dels xiquets els resulta molt fàcil i motivadora aquesta activitat que els permet manipular i comprendre números grans sense equivocar-se, gràcies al suport visual. 
Sense adonar-se'n van desenvoulupant el sentit numèric i interioritzant aquesta representació fins que no necessiten dibuixar els símbols per a arribar al resultat. Ja en són uns quants el que ho intenten...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada