dimecres, 11 d’octubre de 2017

Descomposicions variades de la unitat de mil·ler

Des de les primeres setmanes d'aquest curs, estem començant a endinsar-nos en el treball amb números de quatre xifres: lectura i escriptura dels mateixos, càlcul i... com no? les múltiples descomposicions que ens ajuden a conéixer el que "s'amaga" dins d'una determinada quantitat.

Vam començar recordant, amb la següent presentació, com hem anat construint el mil·ler desena a desena i centena a centena per a, posteriorment, iniciar de manera gràfica la descomposició que haurem de seguir treballant amb els furgadents i les casetes.


    DESCARREGA PRESENTACIÓ PER A PISSARRA DIGITAL

Per al treball manipulatiu, representem la unitat de mil·ler amb una caixa que conté 10 centenes.


En quant obrim la caixa s'obri tot un ventall de possibilitats de descomposició.

En el següent video, Neus i Julia ens mostren, pas a pas, com treballem en aquestes primeres fases la descomposició amb suport manipulatiu.Aquestes són, finalment, les descomposicions que han fet les xiquetes.

I, aquestes, les les que obtingueren altres companys realitzant la mateixa activitat a la pissarra en una sessió anterior.
Com vegeu, les possibilitats són multiples i van ampliant-se amb el coneixement i el domini dels números que els xiquets van assolint amb la pràctica.
Eixa flexibilitat per a veure els números en totes les seues formes afavoreix i millora el càlcul mental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada