dissabte, 15 de desembre del 2018

Divisió traient decimals

Quan fem una divisió és especialment important contextualitzar-la i donar-li un referent real al que estem repartint per a saber en quin moment acaba la divisió.
Si, per exemple, estic repartint retoladors entre 5 persones, en el moment en que em queden menys de 5 retoladors, la divisió s'acaba i els que han quedat per repartir formen el residu (resto).
En canvi, si el que estic repartint són euros, quan me'n queden menys de 5 els puc canviar en cèntims i continuar repartint-los. Per tant, la divisió acaba quan no em queden més cèntims o quan he tret dos decimals, perquè no hi ha moneda més menuda que el cèntim per a continuar repartint.
Més endavant, quan treballem amb problemes de pes o longitud, haurem de traure 3 decimals per a arribar als mg o al mm...
Per tant, el més important, és que els xiquets comprenguen en tot moment quin és el sentit d'eixos decimals que estan calculant.

En el video que teniu a continuació, Neus, Miguel i Eva reparteixen euros i, quan no en tenen prou, els canvien en cèntims per a continuar repartint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada