dimecres, 27 de febrer del 2019

Visita al Complex de Valorització de Residus Domèstics de La Ribera i la Valldigna

Aquest matí, els alumnes de 4rt han realitzat una visita al Complex de Tractament i Valorització de Residus Domèstics de La Ribera i La Valldigna, situat a Guadassuar.



En primer lloc han realitzat un taller amb dos educadors ambientals que, a més de concienciar-los sobre la importància de les 3R per a la conservació del medi ambient (Reduir-Reutilitzar-Reciclar), els han ensenyat a separar els residus correctament per a fer un bon ús dels contenidors de reciclatge.






Després, ens han explicat el funcionament de la planta de reciclatge i hem visitat les instal·lacions per veure les màquines que separen els residus en funcionament.






Tornant per la passarel·la, hem vist el dipòsit dels residus ja classificats.






Finalment, amb ajuda d'algunes maquetes i gràfics ens han explicat algunes curiositats sobre les quantitats i percentatges de residus que es generen a diari a la nostra localitat.



Malgrat que l'olor dels residus i de les vaqueries dels voltants han resultat molestes en alguns moments als olfactes més sensibles d'alguns xiquets/es, la visita ha valgut la pena ja que ha sigut molt productiva i interessant.

Si voleu saber més sobre el tractament de residus a la nostra comarca, podeu veure aquest video:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada