dilluns, 2 de març del 2020

La resta tradicional des del càlcul ABN

Com ja sabeu, en cinqué estem fent un taller setmanal en el qual treballem el càlcul tradicional d'una manera significativa a partir del coneixement dels números i les operacions que ja han assolit els alumnes en cursos anteriors a través del càlcul ABN.
Naturalment, no es tracta de començar de zero, ja que els alumnes ja dominen el càlcul, sino de transferir el que ja sabien fer mitjançant la metodologia ABN donant-li sentit al càlcul tradicional.
A continuació teniu el video on presentem el treball que, al llarg de les últimes sessions, hem estat realitzant amb la resta.
Com veureu, està gravat en castellà, ja que formarà part del taller "Sabemos ABN y le damos sentido al cálculo tradicional" que impartiré en el proper Congrés Nacional de càlcul ABN  que es celebrarà el mes de juny a Madrid.
Podreu comprovar que, si lleveu el sò, el que fan els xiquets/es s'assembla molt al que nosaltres hem fet tota la vida però, si escolteu amb atenció les seues explicacions descobrireu que tot eixe aprenentatge mecànic amagava darrere un perquè que, ara si, els alumnes són perfectament capaços de comprendre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada