dimecres, 27 de setembre de 2017

Eduquem en valors: cohesió de grup

Amb els alumnes asseguts en rogle, els repartim a cadascun d'ells una peça d'un puzzle.


Les peces tenen lletres per un costat i les fotos dels xiquets i xiquetes de la classe per l'altre.
Han de decidir per quin dels dos costats volen resoldre el puzzle i, naturalment, han triat per unanimitat la part de les fotos, ja que amb les lletres anava a resultar molt difícil de resoldre sense saber previament quin era el missatge.

Aleshores, cada xiquet/a ha anat col·locant la foto del company/a que li havia tocat fins que han completat el puzzle.Una vegada completat el puzzle, li hem posat cinta adhesiva per damunt per a poder donar-li la volta i descobrir el missatge que duien les peces per darrere.


Aquest era el missatge i, aquesta, la seua reacció:


A continuació, hem parlat de la importància de l'ajuda i la cooperació entre companys de classe i del significat que li volem donar a la paraula "superequip".

Per a acabar, hem repartit a cada xiquet/a una còpia del puzzle, que cadascú ha personalitzat a la seua manera i l'han retallat per a poder endur-se'l a casa en un bonic sobre de color. 
Ha sigut una activitat molt enriquidora i que els ha agradat molt. Si, a més, contribueix a millorar la cohesió del grup i l'harmonia en la classe, tenim garantit un bon començament de curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada