dilluns, 23 d’abril del 2018

Treballem el producte amb patrons

A continuació, Saúl i Julio resolen un multiproblema on sabent el preu d'una camisa, han d'averiguar el que valdran 2, 4, 6, 20 o 400 camises... Per a obtindre el resultat no necessiten repetir tota una sèrie de multiplicacions ni seguir un ordre determinat,  sino deduir les quantitats segons les regles de proporcionalitat que tant han practicat amb el que coneguem com "patrons de la multiplicació".


En aquest video, Sergi i Paula resolen un multiproblema semblant però, en aquest cas, utilitzant nombres decimals. Sabent que un sobre de cromos val 60 cèntims, calcularan el que valen diferents quantitats de sobres i faran, també, fixant-se en els patrons.


Per últim, Arantxa i Julia, juguen directament amb els números, resolent productes amb patrons sense cap referent escrit. 
Encara que en aquesta activitat no plantegem cap problema com a partida, veureu que, en arribar a les quantitats amb decimals, elles les interpreten com a cèntims, que és el seu referent més conegut i que els permet visualitzar intuitivament el resultat de les operacions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada